FAQ

FAQ

Gradinita Axia este o instituţie de învăţământ autorizata/acreditata?

Grădinița Axia functioneaza din anul 2003 si este autorizata de M.E.C.T.S si acreditata prin Ordin de Ministru  nr.4236/16.07.2013

Ce acte sunt necesare pentru inscrierea la gradininta?

  1. Formular de inscriere completat
  2. Aviz epidemiologic(cu mentionarea obligatorie “apt pentru colectivitate” si “are toate vaccinarile conform varstei”).
  3. Coprocultura
  4. Coproparazitologic (Giardia)
  5. Exudat nazal
  6. Exudat faringian

Ce trebuie sa aiba copilul in rucsac?

Va rugam sa existe in rucsacul personal al fiecarui copil:

  1. un schimb de haine care trebuie verificat in fiecare zi;
  2. pampersi (daca este cazul);
  3. palariute pe timp de vara;
  4. nu e nevoie de prosop personal, deoarece, din motive de igiena, folosim uscator.

La intrarea in gradinita, copilul va trebui sa aiba incaltaminte de interior,fara sireturi cu numele scris pe ei.

Cum pot sa-mi ajut copilul sa se acomodeze?

Copiii pot avea diferite abordari privind acomodarea. Educatorii gradinitei, cu ani de experienta in acest domeniu, se vor ocupa de micut, fie ca plecati in timp ce copilul este preocupat de ceva, fie ca ii spuneti ferm ‘La revedere, ne vedem la ora X’. In ambele cazuri, insa este foarte important sa va tineti promisiunea de a reveni la timp, pentru ca 5 minute este un timp mult prea lung pentru un copil in proces de acomodare. Daca un copil nu poate fi linistit ori calmat, va vom suna de indata la numarul pentru urgente.

Pot copiii sa-si aduca jucarii la gradinita?

In perioada de acomodare, un copil poate aduce o jucarie “de alinare”, care sa il ajute pe tot acest parcurs. In general, descurajam copiii care vor sa aduca jucarii, bijuterii sau diferite alte obiecte la gradinita, pentru ca pot fi foarte periculoase, se pot pierde sau se pot deteriora.Gradinita nu raspunde de pierderea sau deteriorarea acestor obiecte.

Daca un copil inca poarta pampers, poate veni la gradinita?

Accepta acest lucru, considerand procesul de renuntare la pampers parte integranta a ariei de dezvoltare personala, sociala si emotionala. Recomandam insa o anumita comunicare si consecventa cu mediul parental, esentiale in tot acest proces.